torsdag den 19. juli 2012

Spinat pesto

Haven i år rummer også spinat og salat. Det er første gang jeg har disse to afgrøder i min have og bestemt ikke sidste gang! Igen er det en ren fornøjelse at gå ud i haven og klippe/plukke tilbehøret til f.eks. aftensmaden. At være 100% sikker på, at den salat vi spiser, ikke har været sprøjtet med et eller andet modbydeligt stads som på ingen måde er sundt for nogen.

Både spinat og salat har vokset som blev de betalt for det og for at få brugt så meget som muligt af det, kom jeg på ideen at lave spinat pesto!

Til spinat pesto skal bruges:

  • Spinat - masser af spinat! (plukket i egen have - alternativt naboens, men der er det bedst at have spurgt om lov først ;)
  • En lille håndfuld persille (kan udelades, men jeg synes det giver liiiige lidt ekstra til smagen)
  • En god parmasan ost
  • Pinjekerner
  • Citron saft (økologiske citroner fra Netto er ganske velegnede)
  • Oliven olie (en hel del)
  • Hvidløg
  • Salt

Alt puttes i en blender og pureres grundigt. Husk at smage undervejs, så du rammer lige præcis sådan som du bedst kan li' den!

Når pestoen er sådan som du synes den skal være, kommes den på glas og sættes i køleskabet. Min erfaring er at den kan holde sig en lille måneds tid på køl - hvis den altså ikke når at blive spist inden :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar