Både spinat og salat har vokset som blev de betalt for det og for at få brugt så meget som muligt af det, kom jeg på ideen at lave spinat pesto!
Til spinat pesto skal bruges:
- Spinat - masser af spinat! (plukket i egen have - alternativt naboens, men der er det bedst at have spurgt om lov først ;)
- En lille håndfuld persille (kan udelades, men jeg synes det giver liiiige lidt ekstra til smagen)
- En god parmasan ost
- Pinjekerner
- Citron saft (økologiske citroner fra Netto er ganske velegnede)
- Oliven olie (en hel del)
- Hvidløg
- Salt
Alt puttes i en blender og pureres grundigt. Husk at smage undervejs, så du rammer lige præcis sådan som du bedst kan li' den!
Når pestoen er sådan som du synes den skal være, kommes den på glas og sættes i køleskabet. Min erfaring er at den kan holde sig en lille måneds tid på køl - hvis den altså ikke når at blive spist inden :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar